Foute vrienden - de film

  • Production company: Blazhoffski
  • Director: Jan Willems
  • DOP: Frank Dewaele, David Ramboer, Ben Steensels
  • Sound: Kristof Lebrun, Luk Malu

Details

Listing

De Foute Vrienden vertrekken op een waanzinnige road trip door Europa.

Al twee seizoenen lang zetten de Foute Vrienden Vlaanderen op stelten met absurde en gênante opdrachten. Maar na zoveel dwaasheid vinden de heren dat ze een vakantie verdiend hebben. En als ze dan toch samen de baan op gaan, kunnen ze daar even goed meteen een film over maken. Strak plan, toch? Maar terwijl de mannen hun boeltje bijeen pakken, beseft Steven dat zijn zomer al helemaal volgepland is. Dat betekent dat hij niet mee kan. Plots komt er dus een plaatsje vrij op de achterbank.

Jeron heeft gelukkig meer foute vrienden en nodigt Christophe Stienlet uit om mee te gaan. Velen onder ons zullen Christophe beter kennen als ‚Bartje van Schuifaf’. Tot 2006 was Bartje -die kleine rosse- steun en toeverlaat van Ingeborg in het programma Schuifaf. Dit is ondertussen 8 jaar geleden, maar daar draagt Christophe nog steeds de gevolgen van. Hij wil breken met zijn verleden, maar dat blijkt niet zo makkelijk. Misschien kan deze reis, met zijn nieuwe vrienden ervoor zorgen dat hij niet meer aangesproken wordt als Bartje, maar als zichzelf, Christophe.

Maar dan moet hij eerst aanvaard worden door de 3 vrienden natuurlijk.

Ze reizen met hun camper en belanden ze op bekende plekken in Europa. Daar doen ze waar ze goed in zijn: mekaar plagen met genante opdrachten.

Ze knopen de uitdagingen in de welgekende Foute Vrienden-stijl naadloos aan elkaar. Maar deze keer in een decor dat zelfs hùn verbeelding te boven gaat. En terwijl ze van hot naar her bollen, volgen we hun hele route en hun vriendschap van op de eerste rij mee.

De Foute Vrienden zijn: Begijn Lebleu, Jeron Dewulf, Thomas Smith en nieuwkomer Christophe Stienlet.

  • Production company: Blazhoffski
  • Director: Jan Willems
  • DOP: Frank Dewaele, David Ramboer, Ben Steensels
  • Sound: Kristof Lebrun, Luk Malu

Video

Listing

Work

Video

Details